SHARDLOW INDIA LIMITED
Home


Kontakt

 

Kompanija Shardlow India osnovana je 1960. godine u kooperaciji sa kompanijom Ambrose Shardlow U.K., koja je danas u sastavu United Engineering Steel Group.

Shardlow proizvodi složene otkovke za: kolenasta vratila, poluosovine vozila, osovine, osovinske rukavce, zupčanike, upravljačke spone, osovine klackalica motora itd. Posebno važan deo proizvodnog programa čine otkovci sa uskim tolerancijama, namenjeni za izradu kolenastih vratila za motore sa po 2, 3, 4 i 6 cilindara, kao i pogonska vratila i osovine za teška i laka teretna vozila i traktore.

U sastavu kompanije Shardlow rade dve velike kovačnice u gradovima Chennai (Madras) i Hosur. Obe kovačnice poseduju serije kovačkih presa i dvostrukih kovačkih čekića. U svako kovačko odeljenje integrisana su odeljenja za izradu preciznih kovačkih kalupa, kao i odeljenja za različite termičke obrade otkovaka (normalizacija, kaljenje, cementcija, otpuštanje i temperovanje).

Kovačnica kolenastih vratila u gradu Hasur poseduje najmodernije mašine za mašinsku obradu, centriranje i uravnotežavanje, indukciono kaljenje i nitriranje rukavaca, kao i za završno poliranje kolenastih vratila, namenjenih za ugradnju u motore motornih vozila. Ceo tok proizvodnog procesa je elektronski kontrolisan, a kontrola kvaliteta je integrisana u svaku fazu procesa.

Kompanija Shardlow poseduje sistem kvaliteta prema ISO 9001:2000, certifikovan od strane BVQI.

Shardlow proizvodi otkovke za veliki broj indijskih kompanija, kao što su: Tata Engineering, Ashok Leyland, Kirloskar Oil Engines, Simpsons, TAFE, a takode proizvodi i za potrebe vojne industrije Indije. Pored toga, Shardlow izvozi kolenasta vratila u mnoge zemlje sveta: USA, UK, Germany, Bulgaria, Croatia, South Africa i sve pogranične zemlje.