AMCO BATTERIES LIMITED

Home


Kontakt

 

Kompanija Amco Batteries Ltd. osnovana je 1955. godine. Za četiri decenije postojanja izrasla je u vodećeg proizvođača akumulatorskih baterija u Indiji. Početak razvoja bazirao se na tehničkoj saradnji sa firmom Gould Inc. iz USA. Deceniju kasnije Amco uspostavlja tehničku saradnju sa vodećim japanskim proizvođačem akumulatorskih baterija Yuasa. Saradnja sa firmom Yuasa počela je u segmentu malih akumulatora za motocikle, a zatim je obuhvatila i segment akumulatora za putnička i teretna vozila, kao i za traktore. Danas Amco poseduje sopstveno istraživačko-razvojno odeljenje, priznato od strane Ministarstva za nauku i tehnologiju Inidje, tako da kompanija ubrzano osvaja nove proizvode.

Kompanija Amco ima fabriku u gradu Bangalore i razgranatu mrežu distributera i servisa, kako u Indiji, tako i u inostranstvu. Fabrika poseduje sistem kvaliteta prema ISO 9001 i sistem upravljnja zaštitom životne sredine prema ISO 14001, certifikovan od strane BVQI.

Amco Batteries proizvodi akumulatore za prvu ugradnju za sve indijske proizvođače motocikala, što pokriva 65% indijskog tržišta za ovu grupu proizvoda. Takođe, snabdeva i većinu proizvođača automobila, teretnih vozila i traktora. Pored toga što predstavlja najznačajnijeg snabdevača indijskog tržišta rezervnih delova, Amco Batteries ostvaruje veliki izvoz u mnoge zemlje sveta.